De ultieme tips om je mailinglijst te vergroten en meer klanten aan te trekken

Jij wilt je mailinglijst laten groeien. Logisch, want deze heeft een enorme waarde. Jij kunt bepalen wanneer en wat je mailt aan wie zonder last te hebben van de social media algoritmes. Naast het opbouwen van een relatie via online marketing, kun je je mailinglijst ook gebruiken voor online sales. 

Veel ondernemers halen nog steeds een flink deel van hun omzet uit hun e-maillijst OF gebruiken deze e-maillijst om hun verkoopkanalen, zoals een gratis online training of verkoopgesprekken te vullen.  

Maar hoe zorg je er nu voor dat iemand zijn of haar e-mailadres bij je achterlaat? In dit artikel vind je 

5 tips om jouw mailinglijst te laten groeien.

1. Maak een waardevolle weggever

Iemand gaat niet zomaar zijn of haar e-mailadres bij je achterlaten. Daar moet iets tegenover staan waarmee je jouw potentiële klant verleidt. Een waardevolle weggever – iets wat je gratis aan jouw doelgroep geeft – zorgt ervoor dat potentiële klanten kennis met je maken, je makkelijker onthouden en – als het goed is – overtuigd raken van jouw expertise. Het kan een e-book, een mini-training of een checklist zijn. Zorg dat de content aansluit bij de interesses van jouw ideale klant. Hebben zij een bepaald probleem? Beschrijf dan – een deel van – jouw oplossing in de weggever. 

2. Zorg voor een goede opt-in pagina

Een goede opt-in pagina is niets meer dan een landingspagina waar mensen hun naam en e-mailadres kunnen achterlaten. Omdat een conversie – de aanmelding voor jouw weggever in dit geval – het belangrijkste doel van deze pagina is, is een simpele pagina zonder afleidingen het meest effectief. Het enige doel is om de gegevens van jouw ideale klant te verzamelen. Vraag daarom alleen het hoognodige (naam en e-mailadres). Zorg er ook voor dat de invulvelden direct zichtbaar zijn als mensen de pagina op hun mobiel openen. Hoe minder er gescrold en getypt hoeft te worden, hoe beter.

3. Maak een koppeling met een mailprogramma

Zodra mensen zich aanmelden voor je weggever, willen ze deze meteen ontvangen in hun mailbox. En jij wilt daar natuurlijk geen omkijken naar hebben. Koppel je weggever aan een mailprogramma of autoresponder. De weggever wordt dan automatisch verstuurd en de gegevens worden verzameld in een lijst. Denk hierbij aan een tool zoals Mailchimp of ActiveCampaign.

 4. Verzin een knallende titel

Op Facebook en Instagram komt heel veel voorbij. Het is jouw taak om de aandacht van jouw potentiële klant te krijgen. Alleen het is geen eenvoudige opdracht om met jouw gratis weggever de aandacht trekken in die overbezette social media tijdlijnen. Daar heb je een onweerstaanbare titel voor nodig. Een titel die super aantrekkelijk is en de lezer verleid zich aan te melden voor je weggever. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *