Start als VA-Plus en voel je vrij!

Start als VA-Plus

Met een ervaren coach starten als VA-Plus voor € 495,-

Start je eigen business als VA-Plus met 3 maanden intensieve coaching!

Heb je altijd al gedroomd om voor jezelf te beginnen? Je denkt dat het te laat is om nog als ondernemer te starten want je bent te oud of te jong of te onervaren? Je ziet het anderen wel doen, maar wie zit er op jou te wachten?  Dan maak je een grote denkfout! Je hebt echt al een enorme levens- en werkervaring. Dat is een dikke Plus! Vrouwen denken heel vaak dat ze niet geschikt zijn maar er zijn er al velen je voorgegaan. Ook jij kunt ondernemer zijn en jouw kennis en ervaring die je de afgelopen jaren hebt opgedaan geweldig gebruiken als VA! 

Je werkt als Virtual Assistent voor ondernemers en zij kunnen jouw kennis en ervaring goed gebruiken. Daarbij werk je als zzp-er en kunnen ze jou inhuren voor het aantal uren dat zij nodig zijn. Ondernemers zitten te springen om mensen met ervaring! Ervaring die je goed kunt inzetten. Heb je niet de kennis van Social media, Web content of Marketing? Geen zorgen! Dat kun je leren! Als ik het kan, kan jij het ook! We zijn immers een VA-Plus! Een VA plus een hele hoop levenservaring! 

Een jaaropleiding om VA te worden? Dat heb jij echt niet nodig. Je hebt immers al zoveel mensenkennis. werkervaring en kennis van je werkzaamheden. Juist die kennis en ervaring ga je nu inzetten. Het enige wat jij nog moet leren is jezelf “verkopen”. Dat kun je prima, als je in jezelf gaat geloven. Dat in jezelf geloven en doorzetten doe je samen met mij!

Start met de 3- maanden VA-Plus training!

Start als VA samen met mij als ervaren VA en coach! Ik coach je graag 3 maanden lang, tijdens de start van jouw VA-bedrijf. We hebben maandelijks een coaching gesprek en via de app houden we regelmatig contact. Hierdoor start jij met hulp van mij!  Voor € 495,= coach ik je 3 maanden lang, zodat je een goede start maakt als VA-Plus. Wacht niet langer, jij kunt het ook!

Wil je helemaal goed beginnen dan maak ik ook je website voor je in orde! Voor € 1495,- heb je een perfecte basis + een eigen website!

Start als VA Plus!

Coaching + je eigen website voor € 1495,-

Wat is een Virtual Assistent?

Eigenlijk spreekt het woord voor zich, en toch zegt het helemaal niets. Een Virtual Assistant is (natuurlijk) een assistent die allerlei taken kan doen om een andere ondernemer te helpen. Zie het als bijvoorbeeld een secretaresse van een directeur, maar dan online in plaats van op de zaak. Of zie het als een office manager die voor een bedrijf alles rondom het kantoor regelt. Of als een assistent die helpt bij het maken van de facturen. 

Een Virtual Assistant is een professional die virtueel (vanuit eigen kantoor) andere ondernemers ondersteunt en eventueel adviseert. In de praktijk blijkt dat vooral de ondersteunende werkzaamheden het meest voorkomen. De VA zorgt voor de uitvoering van specifieke taken of projecten (die samen besproken zijn) en eventuele dagelijkse taken ter ondersteuning. Denk hierbij aan taken als:

 • Beheer van de website van je klant op het gebied van content
 • Social media strategie content maken of opzetten/uitvoeren
 • Interne systemen inrichten of werkprocessen opstellen
 • Versturen van nieuwsbrieven
 • Opzetten van een communicatiestrategie met bijbehorende uitstraling zoals bijvoorbeeld een huisstijl
 • Alle financiële administratieve werkzaamheden (waaronder facturatie)
 • Telefoon-, agenda- en emailbeheer
 • Uitwerken van offertes of het maken van presentaties
 • Evenement verzorgen
 • Klantrelaties onderhouden
 • en nog veel meer! 

Er zijn wel 250 werkzaamheden die je kunt doen als VA

Meer weten welke taken je kunt doen als VA? Scroll naar beneden en je leest ze allemaal! Heb jij nog geen kennis van bepaalde werkzaamheden? Geen zorgen, ook dat kun je leren! Ook al heb je iets heel anders gedaan, je kunt nog zoveel leren. Er zijn talloze cursussen online beschikbaar!

"Ik wilde graag een keer iets anders doen. Dat dit als VA was en het te combineren was met mijn baan in loondienst, wist ik niet".

Jij bepaalt wat je gaat doen en voor wie

Dat is wat een Virtual Assistant doet, in een notendop geformuleerd, wil je nog meer informatie vraag mij om informatie. Eigenlijk kan je vanuit heel veel beroepen Virtual Assistent worden. Beroepen waarbij je de ondernemers ondersteunt. Nu werk je voor een opdrachtgever in loondienst. Dat kan dus ook voor meer opdrachtgevers en dan als eigen ondernemer. Er zijn VA’s die voor 2 opdrachtgevers werken en de werkdagen verdelen. Er zijn VA’s die voor 10 opdrachtgevers werken. Het is maar net wat bij jou past!

Daar gaat het om. Werken als VA betekent dat jij bepaalt wat je gaat doen en voor wie. Uiteraard moet er wel geld worden verdiend en dus moet je goed worden in wat je doet en je opdrachtgevers moeten tevreden zijn. Eenmaal besloten dat je VA wilt worden zijn er nog veel vragen, die je moet uitzoeken. Hulp kan daarbij essentieel zijn om goed voorbereid aan de start te gaan. Iemand met ervaring die jou daarin coacht. 

Kun je dan zomaar starten als VA?

Ik kan me zomaar voorstellen dat je interesse gewekt is. Alleen al het opsommen van de meest voorkomende werkzaamheden van een Virtual Assistant maakt dat je hier enthousiast van kan worden. Zeker als dit soort werkzaamheden een beetje in je zitten. Je kan jezelf als allround VA presenteren, maar je kan ook een specialisatie kiezen en daar helemaal voor gaan. Zo kan je jezelf als specialist in je vakgebied presenteren voor het werk dat je wilt doen. En daarnaast ben je ook in staat om als goede adviseur werk te leveren.

Wie ben ik?

Ik ben in 2020 gestart als VA nadat ik 2 jaar in loondienst had gewerkt. Daarvoor heb ik een een eigen onderneming met personeel gehad. Ik weet dus hoe het is om een eigen onderneming te starten en te runnen en ik heb ook de ervaring van loondienst. Na 2 jaar wilde ik echt mijn vrijheid terug en werk doen wat ik leuk vind en mijn eigen klanten kiezen! Ik wilde weer ondernemer worden maar dan wel anders! Zonder personeel en de regie in eigen hand houden! Ik werk nu als contentbeheerder en VA-Coach. Het is mij gelukt en ik gun meer mensen dit geluk! Ik geef mijn kennis en ervaring graag door! 

Eerst een gesprek?

Ook dat kan!
We nemen samen al heel veel door hoe jij het beste als VA kunt starten.
Boek een kennismakingsgesprek voor € 75,-!
(wil je erna alsnog het 3- maanden traject volgen, dan ontvang je € 75,- korting).

Heb je een opleiding nodig om VA te worden?

Het is een vraag die ik al vaker voorbij heb horen komen. Heb je een opleiding nodig om Virtual Assistant te worden? Het antwoord is simpel; in principe niet. Het is een vrij beroep dat eigenlijk door iedereen uitgevoerd kan en mag worden. Net zoals coach. Aan de andere kant is het voor jezelf wellicht wél prettig om een opleiding te volgen. Zo zorg je voor een brede basiskennis die je kan gebruiken om als assistent voor andere ondernemers aan de slag te gaan.

Maar vergeet niet dat jouw eigen werkervaring zeker zo belangrijk is. Wie weet kom je wel uit een branche waar je als werknemer heel veel kennis opgedaan hebt van bepaalde systemen. Van administratie bijvoorbeeld. Deze kennis kun je als VA al per direct inzetten bij je klanten. Wil je iets anders gaan doen dan kan een korte (online) cursus je daarbij helpen. 

VA blijven is een kunst!

Vergeet overigens niet dat het VA worden op zich nog niet zozeer de kunst is. De kunst is het om VA te blijven en voldoende klanten en werk binnen te halen om die omzet te behalen en te behouden. Dit laatste is overigens een uitgangspunt voor iedere ondernemer die zijn bedrijf draaiende wil houden. Va’s die al gestart zijn maar niet echt werk doen wat ze leuk vinden of moeilijk aan klanten komen, nodig ik ook uit voor een coach-gesprek. Soms zit je net even op het verkeerde spoor. Met wat hulp rij jij zo weer goed door!

Hulp vragen betekent groei!

"Ik wilde graag voor mijzelf beginnen maar had het lef niet om dat alsnog te gaan doen. Evelien heeft mij geloof in mijzelf gegeven. Ik ben ontzettend blij dat ik nu 10 uur naast mijn baan in loondienst als VA werk!"

Lijkt het jou wat om VA-Plus te worden?

Ik heb de stap genomen en ben nog steeds happy met mijn werk. Intussen heb ik coaching en cursussen gevolgd, zodat ik inmiddels over een heleboel kennis beschik en jou kan helpen met een gedegen start!

Inmiddels heb ik er al een aantal gecoacht om net als ik te kiezen om als Virtual Assistent te gaan werken.

Ik gun jou dat ook! Twijfel niet. Jouw kennis en ervaring is enorm gewild!

In 3 maanden tijd heb jij een goede start als VA-Plus. Elke maand hebben we een coaching gesprek en via de app houden we contact. Je hoeft het dus niet alleen te doen.

Natuurlijk heb je veel vragen zoals...

Hoe kom je
aan klanten

Welk aanbod ga ik aanbieden

Welke tijden
ga ik werken?

Wat wordt
mijn uurloon?

Hoe maak ik een Marketing plan

Hoe richt ik
Social media in?

.

De eerste 3 maanden met hulp van mij maak jij een goede start!

Coaching traject 3 maanden
voor € 495,-

Wat krijg jij?

 3 maanden intensieve 1-op-1 begeleiding van mij;
 Kennismakingsgesprek van 1,5 uur (los te boeken € 75,-)
 3 coach gesprekken van 1 uur;
 Samenwerken in een Trellobord;
 Samen bepalen we jouw doelen;
 Samen bepalen we je ideale klant;
✓ WhatsApp support;

Coaching traject 3 maanden
+ je eigen website! € 1495,-

Wat krijg jij?

 3 maanden intensieve 1-op-1 begeleiding van mij;
 Kennismakingsgesprek van 1,5 uur (los te boeken € 75,-)
 3 coach gesprekken van 1 uur;
 Samenwerken in een Trellobord;
 Samen bepalen we jouw doelen;
 Samen bepalen we je ideale klant;
✓ WhatsApp support;
✓ Je eigen website;

Start als VA Plus!

Kies je voor de 3 maanden coaching (€ 495,-) door Evelien met eventueel een website erbij (€ 1495,-)? Mail mij je verhaal en we spreken snel af!

Wel 250 werkzaamheden die een VA kan doen!

Office Support
 • Agendabeheer
 • Afspraken inplannen
 • Afspraken bevestigen
 • Beheer van lopende contracten
 • Projectplanning
 • Structureren administratie
 • E-Mail inbox organiseren
 • Opzetten van filters en auto-reply’s
  voor e-mail
 • Maken van templates voor e-mail
 • Beantwoorden van e-mails
 • Notuleren
 • Notities uitwerken
 • Subsidieaanvragen indienen
 • Verwerkingsregister maken/
  bijhouden
 • Bestanden organiseren
 • Researchen leveranciers
 • Software researchen
 • Salarisadministratie
 • Archiveren
 • Spreadsheets maken
 • Meeting-ruimtes reserveren
 • Office 365 inrichten
 • Opstellen van contracten
 • Urenregistratie
 • Kilometerregistratie
 • Correspondentie (meertalig)
 • Visa regelen
 • Kerstpakketten uitzoeken en
  bestellen
 • Relatiegeschenken uitzoeken en
  bestellen
 • Presentatiemateriaal bestellen
 • Backoffice managen
 • Vakantieplanning maken
 • HR-ondersteuning
 • HR-administratie
 • Capaciteitsplanning
 • Opzetten prioriteitenlijst
 • Briefen van freelancers
 • Inplannen van freelancers
 • Inplannen werk- en klantbezoeken
 • Privé-afspraken plannen en regelen
 • Voortgangsbeheer
 • Budgetbeheer
 • AVG-proof maken bedrijf
 • Douaneformulieren voorbereiden
 • Verzekeringen nalopen
 • Inkoop management en
  voorraadbeheer
 • Organisatie evenementen managen
 • Research voor projecten
 • Optimaliseren van bedrijfsprocessen
 • Boeken van reizen
 • Onboarden nieuwe medewerkers
 • Wijzigen van gegevens bij KVK, AFM
  en andere instanties
 • Tekenklaar maken van overeen-
  komsten, volmachten, aandeelhouders-
  besluiten etc.
 • Learning & development
 • Wijzigingen in wet- en regelgeving
  signaleren en implementeren
 • Coördineren verhuizingen
 • Koppelen van systemen
 • Begeleiden van Expats (Juridisch,
  wonen, praktisch)
 • Implementeren van meetsystemen
 • Hulp bij CO2 vraagstukken
 • Schrijven van een omgevings-
  managementplan
 • Klankbord zijn voor ondernemer
 • Registratie van ISBN-nummers
 • Nieuwe tools en toepassingen
  implementeren
 • Werkplan maken
 • Team van VA’s aansturen
 • Efficiënte oplossingen implementeren
 • Uitwerken dictaten
 • Dossierbeheer
 • Digitaal archief bijhouden
 • Juridische stukken voorbereiden
 • Google Drive op orde houden
 • Ledenadministratie
 • Praktijk managen
 • Functie-omschrijvingen maken
 • Kandidaten-selectie
 • Storingsmeldingen verwerken
 • MS Teams support
 • Research doen
 • Kwaliteitscontrole
 • Systemen inrichten
 • Drukwerk bestellen
 • Kantoorartikelen bestellen
 • Coördinatie vergaderstructuur
 • Opschonen documenten
 • Coderen
 • Roosters maken
 • Verzuimrapportages maken
 • Doorlooptijden trajecten bijhouden
 • Certificeringen voorbereiden
Content Ontwerp
 • Schrijven van converterende
  nieuwsbrieven
 • Schrijven van persberichten
 • Blogs publiceren
 • Redigeren van teksten
 • Proeflezen van teksten
 • Schrijven van productomschrijvingen
  voor webshops
 • Tekstredactie
 • Uitwerken van transcripties
 • Verslaglegging
 • Samenvattingen schrijven
 • Vacatureteksten schrijven
 • Beleidsstukken schrijven
 • Blogs schrijven
 • Managen van gastblogs
 • Bedenken van vragen voor interviews
 • Interviews afnemen
 • Teksten vertalen
 • SRT-bestanden maken
 • Nieuwsbrief opmaken
 • Huisstijl ontwikkelen
 • Brandbook maken
 • Ontwerp flyers/visitekaartjes etc.
 • Posters maken
 • Fotograferen
 • Fotobewerking
 • Infographics maken
 • Video’s maken
 • Video editing
 • Video’s ondertitelen
 • Online magazines maken
 • Werkboeken maken
 • e-Books maken
 • Ontwerp brochures
 • Onderwijsmateriaal maken
 • Weggever voor website vormgeven
 • Advertenties maken
 • Foto-databank aanleggen
 • Nieuwsbrieven inplannen
 • Communicatie-advies geven
 • Keyword onderzoek
 • SEO optimalisatie content
 • Visuals maken voor social media
  (in bijv. Canva)
 • Illustraties maken
 • Presentaties maken
 • Content creatie
 • Content planning
 
Marketing
 • Advertenties plannen
 • E-Mail marketing
 • E-Mail lijst beheren
 • Analyseren resultaten
  e-mailcampagnes
 • Concepten bedenken
 • Sourcen van weggevers
 • Technische ondersteuning bij webinars
 • Moderaten bij webinars
 • Verzenden van bedankjes naar klanten
 • Strategie bepalen
 • Concurrentie-onderzoek
 • SEA
 • Maken en versturen van surveys
 • Productlanceringen
 • Benaderen van klanten voor reviews
 • Reageren op reviews
 • Maken van polls en quizzen
 • SWOT-analyses maken
 • Opzetten van campagnes op diverse kanalen
 • Marketing Automatisering
 • Bedrijfsvideo’s (laten) maken
 • Contact leggen met influencers
 • Schrijven communicatieplan
 • Branding
 • Trends signaleren
 • Conceptcreatie
 • Hoofdlijnen uitstippelen
 • Onderwerpen aandragen voor video’s/podcasts etc.
 • Boeken van interviews
 • Klantprofielen maken
 • Rectruitment marketing
 • Video-marketing
 • Sparren met ondernemers
 • Consistentie huisstijl beoordelen
 • Brandbook samenstellen
 
 
Boekhouding
 • Inboeken inkoopfacturen
 • Betalingen uitvoeren
 • Maken en verzenden van facturen
 • Nabellen niet betaalde facturen
 • Automatiseren van boekhouding
 • Inrichten van boekhouding
 • Bonnen inscannen
 • Bankmutaties verwerken
 • Maken van creditnota’s
 • e-Boekhouden opzetten
 • e-Boekhouden instructie geven
 • BTW-aangifte
 • Voorbereiden belastingaangifte
 • Crediteurenbeheer
 • Debiteurenbeheer
 • Declaraties inboeken
 • Jaarrekening opstellen
 • Opschonen administratie
 • Aftrekposten checken
 • Ondersteuning bij audits
 
Sales
 • Klantretentie
 • CRM-database bouwen/updaten
 • Maken van rapportages
 • Powerpoint-presentaties maken
 • Verkooppresentaties schrijven
 • Creëren van leads-lijsten via LinkedIn
 • Opzoeken van contactgegevens prospects
 • Brainstormsessies
 • Afspraken inplannen
 • Bevestiging van afspraken
 • Klantenservice
 • Telefoondienst
 • Koude acquisitie
 • Warme acquisitie
 • Offertes maken
 • Offertes nabellen
 • Offertes invoeren
 • Contractbeheer
 • Data-entry
 • Onboarding nieuwe klanten
 • Live chat support
 • Concurrentie-onderzoek
 • Feedback van klanten verzamelen
 • Terugkoppelen van feedback
 • Prijsvergelijkingen
 • Opzetten en inrichten van CS-systeem zoals bijvoorbeeld Zendesk
 • Orderverwerking
 • Orders versturen
 • Schrijven klachtenafhandelingsplan
 • Verkoopgesprekken en upselling
 • Ordermanagement
 • Klantenlijst updaten
 • Telefonische enquêtes afnemen
 • Reviews opvragen
 • Kopersbegeleiding
 • Patiëntencontact onderhouden
 • Opstellen opdrachtbevestigingen.
 
 
 Evenementen
 • Draaiboek maken
 • Begroting maken
 • Sprekers en/of artiesten regelen
 • Locaties scouten en boeken
 • Vervoer en accommodatie regelen
 • Catering regelen
 • Uitnodigingen versturen
 • Ticketverkoop coördineren
 • Online registratie deelnemers regelen
 • Workshops organiseren
 • Gasten ontvangen
 • Promovideo (laten) maken
 • Promotie evenementen
 • Sponsorpakketten samenstellen
 • Sponsoren benaderen
 • Noodplan opstellen
 • Vergunningen aanvragen
 • Registeren bij evenementenkalenders
 • Contact met lokale media onderhouden
 • Personeel en vrijwilligers regelen
 • Beveiliging regelen
 • Contact met leveranciers onderhouden
 • Goodiebags samenstellen
 • Online evenement organiseren
 • Technische ondersteuning online evenement
 • Troubleshooten tijdens evenement
 • Bedankjes regelen
 • Aftermovie (laten) maken
 
Social Media 
 • Social media accounts opzetten
 • Beheren social media accounts
 • Hashtag onderzoek
 • Inplannen berichten
 • Social media marketing
 • Beheer YouTube kanaal
 • Uploaden video’s YouTube
 • Community management
 • Interactie met volgers
 • Zoeken en delen van content van andere partijen
 • Maken van berichten
 • Analyse van resultaten
 • Advertentie targeting
 • Adverteren op social media
 • Opzetten van groepen
 • Moderaten van groepen
 • Maken en beheren bedrijfspagina LinkedIn
 • Pinterest pins maken
 • Pinterest boards maken en beheren
 • Pinterest pins linken naar website
 • Optimaliseren bestaande profielen
 • Wedstrijden organiseren
 • Wedstrijden opvolgen en prijzen versturen
 • Social Media-strategie bepalen
 • Content Kalender maken
 • Nieuws-alerts opzetten
 • Podcasts maken
 • Podcasts uploaden
 • Podcasts editen
 • Maken van soundbites uit podcasts
 • GIFjes maken
 • Stories maken
 • Social media templates maken
 • Forum beheer
 • Webinars moderaten
 • Webcare
Techniek
 • Website beheer
 • Website onderhoud
 • Website design
 • Maken van back-ups
 • Domeinregistratie
 • Aanvragen hosting
 • Performance check website
 • Beveiligingscheck website
 • Installeren SSL certificaat
 • Installeren plug-ins
 • Updaten plug-ins
 • CSS-aanpassingen doorvoeren
 • Maken van landingspagina’s
 • User experience optimaliseren
 • Technische problemen oplossen t
 • Online systemen koppelen
 • Technische SEO-optimalisatie
 • Koppelen Google Analytics
 • Toevoegen pixels en trackers
 • Koppelen betaalfunctionaliteiten
 • e-Mail automatiseren
 • Funnels bouwen
 • Online academies bouwen
 • Online academies vullen
 • Online academies onderhouden
 • Webshop bouwen
 • Webshop artikelen toevoegen
 • Productfoto’s toevoegen aan webshop
 • Troubleshooten
 • Reserveringssystemen implementeren
 • Affiliate-systemen installeren
 • Affiliate-systemen koppelen
 • AVG proof maken website
 • Technische ondersteuning bij podcasts
 • Podcasts editen
 • Technische ondersteuning bij webinars
 • Marketing automatisering
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *