Start als VA-Plus en voel je vrij!

Start als VA-Plus

Met een ervaren VA starten als VA-Plus

Start je eigen business als VA-Plus!

Heb je altijd al gedroomd om voor jezelf te beginnen? Je denkt dat het te laat is om nog als ondernemer te starten want je bent te oud of te jong of te onervaren? Je ziet het anderen wel doen, maar wie zit er op jou te wachten?  Dan maak je een grote denkfout! Je hebt echt al een enorme levens- en werkervaring. Dat is een dikke Plus! Ook jij kunt ondernemer zijn en jouw kennis en ervaring die je de afgelopen jaren hebt opgedaan geweldig gebruiken als VA! 

Je werkt als Virtual Assistent voor ondernemers en zij kunnen jouw kennis en ervaring goed gebruiken. Daarbij werk je als zzp-er en kunnen ze jou inhuren voor het aantal uren dat zij nodig zijn. Ondernemers zitten te springen om mensen met ervaring! Ervaring die je goed kunt inzetten. Heb je niet de kennis van Social media, Web content of Marketing? Geen zorgen! Dat kun je leren! Als ik het kan, kan jij het ook! We zijn immers een VA-Plus! Een VA plus een hele hoop levenservaring! 

Een jaaropleiding om VA te worden? Dat heb jij echt niet nodig. Je hebt immers al zoveel mensenkennis. werkervaring en kennis van je werkzaamheden. Juist die kennis en ervaring ga je nu inzetten. Het enige wat jij nog moet leren is ondernemer zijn en jezelf “verkopen”. Dat kun je prima, als je in jezelf gaat geloven. Dat in jezelf geloven en doorzetten doe je samen met mij!

Start met de 3- maanden VA-Plus training!

Start als VA samen met mij als ervaren VA en coach! Ik coach je graag 3 maanden lang, tijdens de start van jouw VA-bedrijf. We hebben maandelijks een coaching gesprek en via de app houden we regelmatig contact. Hierdoor start jij met hulp van mij!  Voor € 495,= coach ik je 3 maanden lang, zodat je een goede start maakt als VA-Plus. Wacht niet langer, jij kunt het ook!

Start als VA Plus!

Kies voor de 3 maanden coaching (€ 495,-) door Evelien

"Na jaren gewerkt te hebben in de boekhouding en gestopt vanwege een burn-out, wilde ik mijn eigen tijd en uren kunnen bepalen. Ik werk nu als VA voor 5 opdrachtgevers, 30 uur per week en voel mij happy!

Wat is eigenlijk een Virtual Assistent?

Eigenlijk spreekt het woord voor zich, en toch zegt het helemaal niets. Een Virtual Assistant is (natuurlijk) een assistent die allerlei taken kan doen om een andere ondernemer te helpen. Zie het als bijvoorbeeld een secretaresse van een directeur, maar dan online in plaats van op de zaak. Of zie het als een office manager die voor een bedrijf alles rondom het kantoor regelt. Of als een assistent die helpt bij het maken van de facturen. 

Een Virtual Assistant is een professional die virtueel (vanuit eigen kantoor) andere ondernemers ondersteunt en eventueel adviseert. In de praktijk blijkt dat vooral de ondersteunende werkzaamheden het meest voorkomen. De VA zorgt voor de uitvoering van specifieke taken of projecten (die samen besproken zijn) en eventuele dagelijkse taken ter ondersteuning. Denk hierbij aan taken als:

 • Beheer van de website van je klant op het gebied van content
 • Social media strategie content maken of opzetten/uitvoeren
 • Interne systemen inrichten of werkprocessen opstellen
 • Versturen van nieuwsbrieven
 • Opzetten van een communicatiestrategie met bijbehorende uitstraling zoals bijvoorbeeld een huisstijl
 • Alle financiële administratieve werkzaamheden (waaronder facturatie)
 • Telefoon-, agenda- en emailbeheer
 • Uitwerken van offertes of het maken van presentaties
 • Evenement verzorgen
 • Klantrelaties onderhouden
 • en nog veel meer! 
Meer weten welke taken je kunt doen als VA? Ga naar werkzaamheden van een VA
Heb jij nog geen kennis van bovenstaande werkzaamheden? Geen zorgen, ook dat kun je leren! Ook al heb je iets heel anders gedaan, je kunt nog zoveel leren. Er zijn talloze cursussen online beschikbaar!

"Ik wilde graag een keer iets anders doen.
Dat dit als VA was en het te combineren is met mijn baan in loondienst, wist ik niet".

Jij bepaalt wat je gaat doen en voor wie

Dat is wat een Virtual Assistant doet, in een notendop geformuleerd, wil je nog meer informatie vraag mij om informatie. Eigenlijk kan je vanuit heel veel beroepen Virtual Assistent worden. Beroepen waarbij je de ondernemers ondersteunt. Nu werk je voor een opdrachtgever in loondienst. Dat kan dus ook voor meer opdrachtgevers en dan als eigen ondernemer. Er zijn VA’s die voor 2 opdrachtgevers werken en de werkdagen verdelen. Er zijn VA’s die voor 10 opdrachtgevers werken. Het is maar net wat bij jou past!

Daar gaat het om. Werken als VA betekent dat jij bepaalt wat je gaat doen en voor wie. Uiteraard moet er wel geld worden verdiend en dus moet je goed worden in wat je doet en je opdrachtgevers moeten tevreden zijn. Eenmaal besloten dat je VA wilt worden zijn er nog veel vragen, die je moet uitzoeken. Hulp kan daarbij essentieel zijn om goed voorbereid aan de start te gaan. Iemand met ervaring die jou daarin coacht. 

Kan je dan zomaar starten als VA?

Ik kan me zomaar voorstellen dat je interesse gewekt is. Alleen al het opsommen van de meest voorkomende werkzaamheden van een Virtual Assistant maakt dat je hier enthousiast van kan worden. Zeker als dit soort werkzaamheden een beetje in je zitten. Je kan jezelf als allround VA presenteren, maar je kan ook een specialisatie kiezen en daar helemaal voor gaan. Zo kan je jezelf als specialist in je vakgebied presenteren voor het werk dat je wilt doen. En daarnaast ben je ook in staat om als goede adviseur werk te leveren.

Zet net als ik de stap om voor jezelf te beginnen.
Ervaar de vrijheid waarvan je nu nog droomt!

Wie ben ik?

Ik ben in 2020 gestart als VA nadat ik 2 jaar in loondienst had gewerkt. Daarvoor heb ik een een eigen onderneming met personeel gehad. Ik weet dus hoe het is om een eigen onderneming te starten en te runnen en ik heb ook de ervaring van loondienst. Na 2 jaar wilde ik echt mijn vrijheid terug en werk doen wat ik leuk vind en mijn eigen klanten kiezen! Ik wilde weer ondernemer worden maar dan wel anders! Zonder personeel en de regie in eigen hand houden! Dat is mij gelukt en ik gun meer mensen dit geluk! Ik geef mijn kennis en ervaring graag door! 

Wil je weten of je als VA aan de slag kunt?
Mail mij voor een gratis advies gesprek!

Eerst een adviesgesprek?

Heb je een opleiding nodig om VA te worden?

Het is een vraag die ik al vaker voorbij heb horen komen. Heb je een opleiding nodig om Virtual Assistant te worden? Het antwoord is simpel; in principe niet. Het is een vrij beroep dat eigenlijk door iedereen uitgevoerd kan en mag worden. Net zoals coach. Aan de andere kant is het voor jezelf wellicht wél prettig om een opleiding te volgen. Zo zorg je voor een brede basiskennis die je kan gebruiken om als assistent voor andere ondernemers aan de slag te gaan.

Maar vergeet niet dat jouw eigen werkervaring zeker zo belangrijk is. Wie weet kom je wel uit een branche waar je als werknemer heel veel kennis opgedaan hebt van bepaalde systemen. Van administratie bijvoorbeeld. Deze kennis kun je als VA al per direct inzetten bij je klanten. Wil je iets anders gaan doen dan kan een korte (online) cursus je daarbij helpen. 

Ook voor VA' s die al een tijdje bezig zijn en
waarbij het niet van de grond komt.

VA blijven is een kunst!

Vergeet overigens niet dat het VA worden op zich nog niet zozeer de kunst is. De kunst is het om VA te blijven en voldoende klanten en werk binnen te halen om die omzet te behalen en te behouden. Dit laatste is overigens een uitgangspunt voor iedere ondernemer die zijn bedrijf draaiende wil houden. Va’s die al gestart zijn maar niet echt werk doen wat ze leuk vinden of moeilijk aan klanten komen, nodig ik ook uit voor een coach-gesprek. Soms zit je net even op het verkeerde spoor. Met wat hulp rij jij zo weer goed door!

Hulp vragen betekent groei!

"Ik wilde graag voor mijzelf beginnen maar durfde niet. Evelien heeft mij geloof in mijzelf gegeven. Ik werk nu 10 uur naast mijn baan in loondienst als VA!"

Lijkt het jou wat om VA-Plus te worden?

Ik heb de stap genomen en ben nog steeds happy met mijn werk. Intussen heb ik coaching en cursussen gevolgd, zodat ik inmiddels over een heleboel kennis beschik en jou kan helpen met een gedegen start!

Ik gun jou dat ook! Twijfel niet. Jouw kennis en ervaring is enorm gewild! 

In 3 maanden tijd heb jij een goede start als VA-Plus. Elke maand hebben we een coaching gesprek en via de app houden we contact. Je hoeft het dus niet alleen te doen!

Natuurlijk heb je veel vragen zoals...

Hoe kom je
aan klanten

Welk aanbod ga ik aanbieden

Welke tijden
ga ik werken?

Wat wordt
mijn uurloon?

Hoe maak ik een Marketing plan

Hoe richt ik
Social media in?

.

De eerste 3 maanden met hulp van mij maak jij een goede start!

Ik heb de stap genomen en ben nog steeds happy met mijn werk. Intussen heb ik coaching en cursussen gevolgd, zodat ik inmiddels over een heleboel kennis beschik en jou kan helpen met een gedegen start! Inmiddels heb ik er al een aantal gecoacht om net als ik te kiezen om als Virtual Assistent te gaan werken. Ik gun jou dat ook! Twijfel niet. Jouw kennis en ervaring is enorm gewild!

Wat krijg jij?

 3 maanden intensieve 1-op-1 begeleiding van mij;
 Kennismakingsgesprek van 1,5 uur
 3 coach gesprekken van 1 uur;
 Samen bepalen we jouw doelen;
 Samen bepalen we je ideale klant;
✓ WhatsApp support;

Zelfvertrouwen krijgen en de stap zetten!

Jolanda werkt inmiddels als VA!

Voor mezelf beginnen? Ik? Hoe dan? Ik heb een superleuke baan met hele fijne collega’s waar ik ook geen afstand van wilde doen. Toch wilde ik wel een extra inkomen en een nieuwe uitdaging! Hoe ga ik dat combineren? Hoe kom ik aan klanten? En vooral.. kan ik dat? Zoveel vragen, maar iedere keer dat ik Evelien sprak, ging ik met steeds meer zelfvertrouwen naar huis. Ik werd steeds gemotiveerder en zag steeds minder beren op de weg. In november 2022 maakte ik de stap naar de KvK.. Wauw, ik heb het gedaan dacht ik toen. De eerste stap was gezet. Inmiddels heb ik een aantal vaste klanten waar ik met veel plezier voor werk. Het past perfect naast mijn baan in loondienst en naast het moeder zijn van drie kinderen. Ik heb nu een extra inkomen, waardoor ik dit jaar eindelijk op vakantie kon! Wie had gedacht dat ik op mijn 45e zo’n stap zou zetten? Ik niet, Evelien dacht van wel! Omdat ik het kan!”

Start als VA Plus!

Kies voor de 3 maanden coaching (€ 495,-) door Evelien