Waarom email marketing meer effecten heeft dan social media

  1. De cijfers liegen niet

Uit onderzoek blijkt dat 60% van de online marketeers meer vertrouwen heeft in e-mailmarketing dan in social media. Tevens blijkt dat e-mail maar liefst 40x meer effectiever is om nieuwe klanten te werven dan Facebook en Twitter samen. E-mail blijft effectief.

  1. E-mail is persoonlijk

Tegenwoordig worden e-mails voorzien van een persoonlijke boodschap en relevante content. Het personaliseren en targetten van jouw mailings is essentieel.  90% van jouw klanten checkt zijn privé mail tijdens het werk. In totaal zijn jouw klanten maar liefst zes uur per dag bezig met e-mail! Dan wil je toch opvallen? Personaliseren met social media is erg lastig. Natuurlijk kun je elke persoon afzonderlijk een bericht sturen, maar dit kost erg veel tijd. Daarom kun je voor een persoonlijke boodschap beter kiezen voor e-mail.

  1. E-mail is zakelijk geaccepteerd

Steeds meer organisaties maken gebruik van social media. Met name Facebook en Twitter zijn populair. Maar als het gaat om het opbouwen van relaties en directe communicatie is e-mail nog steeds het meest geaccepteerd. Stel jezelf eens de volgende vraag: Kies je voor 1 marketing kanaal waarmee je met al je klanten kunt communiceren? Of ga je je energie verdelen over verschillende kanalen om iedereen te bereiken? Niet dat ik social media uit zou sluiten. Maar zeker niet ten koste van e-mailmarketing.

  1. Betrokkenheid wordt bevestigd met e-mail

Op het moment dat iemand zich inschrijft voor jouw nieuwsbrief wordt de betrokkenheid bevestigd. De ontvanger heeft namelijk op die grote gekleurde knop moeten drukken onder de vraag “Weet je zeker dat je mijn nieuwsbrieven wilt ontvangen?”. Betrokkenheid van jouw nieuwsbrief ontvangers is handig, want op een dag wil je ze graag converteren naar betalende klanten. Helaas werkt dit bij social media niet zo. Een follow op Twitter zegt helemaal niets over betrokkenheid. En jouw boodschap op Facebook komt niet eens aan bij het grootste deel van jouw fans als je er niet voor betaalt. Waar je social media wel voor in kunt zetten? Om meer inschrijvingen op jouw nieuwsbrief bijvoorbeeld.

  1. E-mails krijgen meer aandacht

Maar liefst 58% van de volwassenen openen hun email vlak nadat ze wakker zijn geworden! Vaak lezen ze eerst alle mailtjes door voordat ze Facebook of Twitter gaan bekijken. E-mails krijgen veel meer aandacht dan social media kanalen. Waarom? Jouw e-mails komen binnen op de digitale deurmat van jouw klant. Heel anders dan bij social media waar je je boodschap op je eigen timeline zet. Waar de klant toevallig langs moet komen om het te lezen. De kans is dus groot dat jouw update op Facebook overgeslagen wordt. Maar jouw e-mail zit in de inbox!! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *